Slik unngår du cyberangrep

Cyberangrepene kommer oftere, er mer utspekulerte og forårsaker mer skade enn tidligere. Med visse forhåndsregler kan du heldigvis redusere sjansen for at din bedrift rammes.

Cyberangrep: Bedrifter må være på vakt og ta IT-sikkerhet på alvor

Sikkerhet må være på styret og toppledelsens agenda, hos selskaper i alle størrelser.

Dersom dere ikke har et tilstrekkelig sikkerhetssystem på plass, er dere åpenbart mer sårbare for cyberangrep. IT-sikkerhet er noe selskaper av alle størrelser må ta på alvor i dag.

Ole Martin Refvik, Head of Security, Admincontrol

Tre tips til økt IT-sikkerhet

Det er en rekke forhåndsregler du kan ta for å minimere risikoen for cyberangrep. Ole Martin Refvik, Head of Security i Admincontrol, deler sine topp tre råd:

1: Toppledelsen må ta sikkerhet på alvor

Slutt å tenk at «dette skjer ikke oss». Cyberangrep kan ramme alle bedrifter. De siste årene har også små og mellomstore bedrifter i økende grad blitt mål for hackere. Jobb med å bygge en bedriftskultur som tar sikkerhet på alvor, det starter på toppen!

2: Benytt deg av sikkerhetsløsninger som er brukervennlige og nøye testet

Når du velger løsning for dokumentdeling, sørg for å velge en løsning der sikkerhet er høyt prioritert. Det er viktig at du har full kontroll over innholdet du deler, særlig når det kommer til sensitive data og bedrifts-kritisk informasjon. Det er også avgjørende at du kan kontrollere tilgangen til dokumentasjonen og har muligheten til å administrere dette på ulike måter.

3: Lær opp dine ansatte

Alle ansatte bør få grundig sikkerhetsopplæring som omfatter alt fra å opprette sikre passord til å vite hvilke dokumenter, e-poster og lenker som trygt kan åpnes og ikke.

Last ned vår sjekkliste for flere gode råd!

10 tips for å unngå cyberangrep

Registrer deg her for å laste ned sjekkliste

    Nyhetsbrevet vårt er på engelsk og sendes 2-4 ganger i året. Du kan melde deg av igjen når du måtte ønske.