Fem kjappe med Eilert Giertsen Hanoa om oppkjøpet av Admincontrol

Den 4. oktober ble det informert at Visma har kjøpt Admincontrol, og nyheten har blitt godt mottatt av kunder og ansatte. Eilert Giertsen Hanoa er Director Software Unit i Vismas SMB Division. Her deler han noen tanker om mulighetene for kundene, produktene og framtiden:

1: Hvem er Visma som selskap?
-Visma er en av Nordens ledende leverandør av programvare, produkter og tjenester som gjør virksomheter mer effektive og gir dem konkurransefortrinn. Selskapet har i dag over 600 000 kunder og 6 600 ansatte med kontorer i 10 land. Norden og Nederland er de største og viktigste markedene. Vi har hatt god og lønnsom vekst over tid, og i 2016 hadde vi en omsetning på ca 7,8 milliarder.

2: Hvorfor har Visma valgt å kjøpe Admincontrol? Hvorfor fattet dere interesse for selskapet?
– Admincontrol har oppnådd en meget sterk posisjon i sin bransje, og stadig flere tar i bruk løsningene de tilbyr. Dette er løsninger som også vil være svært nyttige for Vismas kunder. Selskapet representerer nye og spennende produktområder som vi ønsker å videreutvikle for eksisterende kunder og tilby til Vismas kunder. Visma vil med dette kunne tilby en komplett verktøykasse for økonomifunksjonen og toppledelsen i mange bedrifter. Nå kan vi jobbe sammen for å levere optimale kundeopplevelser gjennom markedets beste programvareløsninger.

3: Hva er unikt med Admincontrol?
– Når vi gjør et oppkjøp handler det mest om å se muligheter for å kunne videreutvikle selskapet sammen med Visma. Vi ser etter selskaper som har gode produkter og resultater. Dessuten er vi spesielt oppmerksomme på selskaper som har ledergrupper med «passion», kunnskap og forståelse for det de driver med, og som kan være en inspirasjon for hele konsernet. Nettopp derfor ville vi investere og bygge videre på Admincontrol.

4: Hva tror du oppkjøpet vil bety for Admincontrol sine kunder?
– Visma er et stort selskap som kan investere mye i produktene og økosystemet rundt, slik som opplæring, sikkerhet, partnerapparat osv. Vi ser også for oss at vi vil introdusere Admincontrol til nye markeder og kundegrupper. Nå er jo verken SMB eller offentlig sektor nytt for Admincontrol, men disse segmentene vil vi nok satse enda mer på.

5: Digitalisering er antakelig et av årets topp 3 «buzzwords». Hva vil du si til selskaper som ikke allerede er digitaliserte?

– Det er ikke lenger snakk OM virksomheter skal digitaliseres, men NÅR og HVORDAN. For i dag er digitalisering et krav. Digitalisering gir selskaper en mulighet til å forbedre sine prosesser, men også å tilby bedre tjenester. Vi ser i dag at det er de selskapene som jobber proaktivt med ny teknologi som får de beste resultatene og som kommer til å vinne. Det er bare å komme i gang…